BIOGRAFIE

BIOGRAFIE

Lynn Leterme (1989) behaalde in 2012 het diploma Master of Arts in de Uitvoerende Klassieke Muziek aan het Gentse conservatorium, in de klas van Johan Duijck. Naast de piano wijkt Lynn ook graag eens uit naar andere klavierinstrumenten zoals het orgel en het klavecimbel, waarvoor zij les volgde bij Bart Naessens.

 

Lynn volgde o.a. masterclasses bij Christian Beldi en Jean-Claude Vanden Eynde. Op regelmatige basis begeleidt ze verschillende koren, zoals het Brugs Mannenkoor en het Roeselaars Kamerkoor.

Lynn treedt ook regelmatig op in kamermuziekverband en maakt deel uit van het ensemble 'Fuga Temporis'.

 

Als lesgever is Lynn verbonden aan de Kunstacademie in Torhout. Ze geeft er piano en samenspel.

 

Sinds juli 2014 is Lynn titulair organist in de Sint-Rochuskerk en de Sint-Amanduskerk in Blankenberge-Uitkerke. Daar was ze ook mede-oprichter van de orgelkring 'Tutti Sforza vzw', waarmee ze elke zomer een reeks orgelconcerten inricht.

 

Lynn is ook een 10-tal jaar actief geweest in de koorwereld en dirigeerde reeds verschillende koren, zo voerde ze o.a. in 2013 A Ceremony of Carols van B. Britten uit met het Eligius Ensemble uit Ruddervoorde en meer recent in voorjaar 2017 het Requiem van John Rutter. Momenteel neemt ze even een dirigeerpauze, maar blijft ze wel bezig als pianobegeleider, o.a. bij het Torhoutse koor Lamidore.